Jadłospis
JADŁOSPIS
MENU NA TYDZIEŃ
6-10 maj
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE:
płatki z mlekiem, kanapki z serkiem śmietankowym
herbatka, kakao
OBIAD:
zupa jarzynowa, spagetti bolonese, kompot
PODWIECZOREK:
chrupsy jabłkowe Crispy naturals
WTOREK
ŚNIADANIE:
pieczywo pszenno-żytnie, ser żółty, polędwica, dżem, ogórek
herbatka owocowa
OBIAD:
zupa krem z dyni z grzankami, pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym, ryż, mizeria, kompot
PODWIECZOREK
herbatniki, owoce (banan, jabłko)
ŚRODA
ŚNIADANIE:
kanapki z szynką (chleb pszenno-żytni), serek śmietankowy, masło, ogórek
herbatka, kawa Inka
OBIAD:
zupa krupnik z kaszą, kopytka z sosem serowym, surówka Colesław
PODWIECZOREK:
jogurt pitny, owoce (mix)
CZWARTEK
ŚNIADANIE:
bułka pszenna, pasta z makreli, serek Almette, masło, pomidor
herbatka owocowa
OBIAD:
zupa pomidorowa z makaronem, kurczak w panierce z płatków kukurydzianych, kuskus, marchewka z groszkiem na ciepło
PODWIECZOREK:
kanapki z nutellą i masłem orzechowym, jabłka
PIĄTEK
ŚNIADANIE:
chleb żytni z masłem, parówki, keczup, papryka
herbatka, kawa zbożowa
OBIAD:
zupa krem z brokuła, domowe paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK:
drożdżówka z serem , marchew świeża